• Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha fazla bilgi edin.

Div İd ve Div Class Arasındaki Temel Fark

Konuyu Okuyan Kişiler (0)

enescakmak

webmaster.tc
Katılım
20 Ağu 2012
Mesajlar
32
Beğeniler
0
#1
Web tasarım’a yeni başlayan bir çok arkadaş div class ve div id arasında ki farkı bilemiyor. Doğrusu bende ilk başladığım zamanlarda bunun genel mantığını bilemiyordum. Ama sonra gerek çalışmalarım, gerek okuduğum bazı kaynaklar sayesinde arasındaki genel farkı kaptım.

Div id, web sayfası içerisinde yer yer alan gerekli bölümler için kullanılabilir. Örnek vermek gerekirse;

Kod:
<div id=”header”></div>
Header bölümü yani üst kısım sayfamızda kullanmamız gereken bir bölüm. Bu yüzden header’e id veriyoruz arkadaşlar. Aynı şekilde footer, sidebar, index gibi bölümler de bir temada olması gereken temel bölümler olduğu için id veriyoruz..

Bir diğer tanımı ise, sayfada kullanılması şart olan ve tek bir şekilde kullanılacak olan bölümlere div id veriyoruz.

Div class, sayfamızda her bölümde ve olması şart olmayan bölümler için kullanılır. Buna da örnek verelim;

Kod:
<div id=”header”><div class=”logo”><img src=”./images/logo.png” /></div>
Farkındaysanız header’e burada id vermiştik. Logo onun içinde olan bir özellik olunca buna class veriyoruz arkadaşlar. Çünkü logoyu tek bir yerde değil, bir çok bölümde kullanabiliriz. Aynı şekilde logo her tasarımda bulunmayabilir. O yüzden id yerine class veriyoruz.

Kaynak: Enes Çakmak | Div İd ve Div Class Arasındaki Temel Fark
 

Onur

webmaster.tc
Katılım
7 Ağu 2012
Mesajlar
58
Beğeniler
0
#2
Önemli bir konu. Dikkatli ve doğru kullanılmadığında W3 hatalarının sebeplerinden birisidir.

Kolay gelsin.
 

XFQ

webmaster.tc
Katılım
1 Eyl 2012
Mesajlar
217
Beğeniler
0
#3
tabi html,asp,php sayfasının en üstüne
Kod:
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
kodunu ekliyoruz. Eklemessek tasarımların iede kaydığını yada chromede uçtuğunu görürüz.