• Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha fazla bilgi edin.

( ' ) Karakterinden dolayı veritabanına kayıt yapamıyorum

Konuyu Okuyan Kişiler (0)

ctis

webmaster.tc
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
65
Beğeniler
0
#1
Merhaba,

Veritabanımda film bilgilerini tutarken, eğer film adı ' işaretini içeriyorsa veritabanına & # 3 9 ; şeklinde kayıt ediyordu.

Örnek: Madagaskar 3: Avrupa'nın En Çok Arananları
Kayıt : Madagaskar 3: Avrupa & # 3 9 ; nın En Çok Arananları

Ben de bunu düzeltmek için str_replace kullandım ve ekrana düzgün ismi ile basabiliyorum ancak düzeltilmiş hali ile db ye kayıt yapamıyorum :eek: sorun hakkında bir fikri olan var mı ?
 

inforesim

webmaster.tc
Katılım
4 Ağu 2012
Mesajlar
2,439
Beğeniler
0
#2
PHP:
<?php
$a = "Burada değerimiz var'a dasdasd";
$a = addslashes($a); // ' önüne ters slash ekle.
$b = stripslashes($a); // Ters slash var ise kaldır.
MYSQL girerken addslashes, MYSQLDEN çekerken ise stripslashes fonksiyonlarından geçir.
 

ctis

webmaster.tc
Katılım
6 Ağu 2012
Mesajlar
65
Beğeniler
0
#3
PHP:
<?php
$a = "Burada değerimiz var'a dasdasd";
$a = addslashes($a); // ' önüne ters slash ekle.
$b = stripslashes($a); // Ters slash var ise kaldır.
MYSQL girerken addslashes, MYSQLDEN çekerken ise stripslashes fonksiyonlarından geçir.
Sorun düzeldi, Tanrı seni korusun :)