• Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha fazla bilgi edin.

[PHP] Dmoz Kayıt Durumu Bulma

Konuyu Okuyan Kişiler (0)

gkbrk

webmaster.tc
Katılım
9 Ağu 2012
Mesajlar
1,044
Beğeniler
0
#1
PHP'de Herhangi bir sitenin DMOZ Kaydı'nın olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız bunun için dakikalarca kod yazmanıza gerek yok. Sizin için kullanımı çok kolay bir fonksiyon yazdım.
PHP:
function DMOZkayit($degisken){
	$dmoz=file_get_contents("http://www.dmoz.org/search?q=$degisken");
	$dmoz_durum=explode("<h3>",$dmoz);
	$dmoz_durum=explode("</h3>",$dmoz_durum[1]);
	$dmoz_get=$dmoz_durum[0];
	if($dmoz_get){
		return "Evet";
	}else{
		return "Hayır";
	}
}
Kod bu şekilde. Kullanımı ise;
PHP:
echo "Webmaster.TC'nin DMOZ Kayit Durumu: ".DMOZkayit("webmaster.tc");
 

inforesim

webmaster.tc
Katılım
4 Ağu 2012
Mesajlar
2,439
Beğeniler
0
#2
Sanırım api çalışmıyor :)

PHP:
<?php
function dmoz($degisken){
	$dmoz=file_get_contents("http://www.dmoz.org/search?q=$degisken");
	$dmoz_durum=explode("<h3>",$dmoz);
	$dmoz_durum=explode("</h3>",$dmoz_durum[1]);
	$dmoz_get=$dmoz_durum[0];
	if($dmoz_get){
		return "Evet";
	}else{
		return "Hayır";
	}
}
?>
Yukarıdakini de kullanabilirsiniz.

Kullanımı

PHP:
<?php
echo dmoz("webmaster.tc");
?>
 

gkbrk

webmaster.tc
Katılım
9 Ağu 2012
Mesajlar
1,044
Beğeniler
0
#4
Sanırım api çalışmıyor :)

PHP:
<?php
function dmoz($degisken){
	$dmoz=file_get_contents("http://www.dmoz.org/search?q=$degisken");
	$dmoz_durum=explode("<h3>",$dmoz);
	$dmoz_durum=explode("</h3>",$dmoz_durum[1]);
	$dmoz_get=$dmoz_durum[0];
	if($dmoz_get){
		return "Evet";
	}else{
		return "Hayır";
	}
}
?>
Yukarıdakini de kullanabilirsiniz.

Kullanımı

PHP:
<?php
echo dmoz("webmaster.tc");
?>
Teşekkürler bu kod da çalıştı ve direk DMOZ'dan sorguluyor.

Apiyi kontrol ettim sorun yok. Örnek:
http://dmoz-api.appspot.com/category?url=facebook.com