• Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha fazla bilgi edin.

Php Harf sınırlaması nasıl yapılır (WP için) ?

Konuyu Okuyan Kişiler (0)

kankam3321

webmaster.tc
Katılım
25 Ara 2012
Mesajlar
154
Beğeniler
0
#1
Merhaba arkadaşlar. Wordpress sitemde kullandıgım temamı editliyordum ancak takıldıgım biryer var.



Bu resimde gördüğünüz gibi konu başlıkları uzun oldugu için yazılar üst üste biniyor bu sorunuda "sidebar" templetesinde harf sınırı koyarak çözebiliriz sanırım. Bu konuda yardımcı olabilecek varmı arkadaşlar...
 

inforesim

webmaster.tc
Katılım
4 Ağu 2012
Mesajlar
2,439
Beğeniler
0
#2
Bunun çözümü için php de substr kullanmanız gerekiyor. mb_substr olarak da ek bir fonksiyon var. Normal substr da son harf türkçe karakter olursa hatalı gibi çıkar. Ama mb_substr da utf-8 formatı olduğundan ötürü sıkıntı çıkmaz. Her ne kadar güzel gibi görünse de, mb_substr içinde sistemde mb_string yüklü olması gerekmektedir.

Ben size örnek bir kod vereyim, Siz de uyarlayın.

PHP:
$veri = mb_substr($veri,0,10,'UTF-8');
Yukarıdaki kod ile 0 dan 10 a kadar yani ilk 11 karakteri sıralatabilirsiniz. 10 olan yeri kafanıza göre arttırın. $veri değişkenine o başlığı yazın. Eğer yapamaz iseniz o sayfanın kodlarını kopyalayıp koyun yardımcı olurum.
 

kankam3321

webmaster.tc
Katılım
25 Ara 2012
Mesajlar
154
Beğeniler
0
#3
Özel yazılmış bir script olmadıgı için title değişkenini bulamadım. Özelden site bilgilerini atıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim...
 

3gzotik

webmaster.tc
Katılım
9 Ağu 2012
Mesajlar
49
Beğeniler
0
Konum
Ankara
#4
function yazi_baslik()

{

$title = get_the_title();

$limit = "52";

$pad="...";

if(strlen($title) <= $limit)

{

echo $title;

}

else

{

$title = substr($title, 0, $limit) . $pad;

echo $title;

}

}
Bu kod sayesinde başlıklarını sınırlıyabilirsin bunu functions.php ye yapıştır :)